MINNESVÄRT-tävling: vinn en t-shirt!

Publicerad 2013-09-02 i kategorin Allmänt | 7 Comments »

Hej & tack för engagemanget i MINNESVÄRTs första kampanj. Vi som drog igång alltsammans är väldigt, väldigt nöjda; det blev precis den entusiastiska blandning av röster som vi eftersträvade! Hoppas ni har haft lika roligt som vi.

Tempot dras nu ner till publicering varannan vecka. Nästa kampanj genomförs i januari och kommer att ha ett musikaliskt tema.I väntan på höstens första gästbloggare den 16 september kör vi en liten tävling. En MINNESVÄRT-t-shirt delas ut till den som skriver det mest entusiastiska svaret på följande fråga:

Vad är det mest intressanta eller gripande som du har lärt dig av eller via MINNESVÄRTs gästbloggare under denna första månad?

Svara i kommentarerna! (Förmodligen gör ni oss på så gott humör att vi lottar ut lite fler t-shirts.)


7 Comments on “MINNESVÄRT-tävling: vinn en t-shirt!”

 1. 1 Håkan (hakke) said at 14:55 on September 2nd, 2013:

  Det har varit härligt att vistas i ett flöde där Tycho och Sophie Brahe följs av Kalle Sändare, en plats där Torun bor några rum ifrån Beppe.

  Den av gästerna i denna första kampanj som berörde mest var ändå Åsa Nelvin, en ny bekantskap som väckte både sorg och nyfikenhet. Åsa är definitivt någon jag vill stifta bekantskap med, gärna i sällskap med mina två barn.

 2. 2 Niklas said at 15:49 on September 2nd, 2013:

  Sonja Åkesson. Embryos fina dikt om Sonja Åkesson fick mig, som aldrig läst poesi, att både låna en biografi från biblioteket och börja läsa hennes dikter som vi ju faktiskt hade i bokhyllan.
  Tack till alla andra också som har skrivit och kommenterat! Ni har berikat mig.

 3. 3 Agneta uti Lund said at 17:07 on September 2nd, 2013:

  Så bra att september bjuder på något lugnare tempo, så att man hinner följa upp augustis
  alla länkar och därmed njuta extra mycket av allt det minnesvärda.

 4. 4 Ingela said at 22:16 on September 3rd, 2013:

  Väldigt svårt att välja. Så mycket har varit så läsvärt. Barndomsminnen väcktes av texten om Hans Arnold med teckningarna i “Veckans rysare” tror det var i nån tidning farfar och farmor läste, som färgade intrycken av allt han ritade, hur oskyldigt och barntillvänt det än var. Tonårsminnen av texten om Lasse ‘O Månsson och studentkorridorens läsning av MAD med alla totalt hämningslösa skrattanfall som ibland urartade i vilda jakter med vattensprutor i hand. Och kvinnorna som trots att det var så karlstarkt i början fanns med, blir berörd både av Elise Ottesen Jensens modiga arbete för kvinnorna, av den nyskrivna dikten i Sonja Åkessonsk anda och av mina egna minnen av Sara Lidman. Men jag lägger nog min röst ändå på Olle Adolphson, den underbare musikanten, författaren och tonsättaren. Undrar om någon av de nu aktuella musikermännen blir nån slags Olle framöver?

 5. 5 Anne Marie Tålig said at 12:59 on September 11th, 2013:

  Det mest gripande var ju att insikten om att jag måste vara mycket äldre än jag tror. Det bara var tre som jag inte kände till, resten har jag alltså hört talas om, 5 har jag personliga minnen av och av dessa har jag jobbat med två.

 6. 6 Pysseliten said at 19:46 on September 17th, 2013:

  Eftersom jag kommer från den naturvetenskapliga världen där minnesvärda kvinnor är lite av bristvara (även om man verkligen draggar i historien, för att göra lite rätt i efterhand), blir jag ohyggligt glad och inspirerad av att stöta på så många här! Dessutom många nya bekantskaper! Och att EVK var östgöte, det visste jag inte!
  Det här är ju en tidlös sida som man kan återkomma till och friska upp minnet med. Tack för det!

 7. 7 Pysseigen said at 20:25 on September 17th, 2013:

  9 av 22! På mitt jobb är 27% kvinnor därför känns fördelningen här som 50:50 (som förklaring)


Leave a Reply